top of page

Wat is energy healing?

Bijgewerkt op: 28 jun. 2023

Energettische healing is voor veel mensen nog altijd een "zweverig" iets. Veel mensen begrijpen namelijk niet wat het is en hoe het mogelijk is dat zoiets kan werken. Wat mensen niet weten is dat er eigenlijk al best veel onderzoek is gedaan naar de werking van energy healing. Deze blog is bedoelt om meer inzicht te geven in hoe energy healing werkt.


Energy healing

Inhoud


1. Wat is energy healing?

Energy healing is 1 van de oudste healing methodes die in de wereld bekend is. Het is een natuurlijk medicijn wat mensen helpt terug naar hun ware natuur. Hier in het westen noemen we het een alternatieve geneeswijze omdat het een alternatief is op medicatie. Echter is er niks essentiëler dan heling doormiddel van energie. Wij bestaan tenslotte zelf volledig uit energie. Zo hebben we een fysiek en energetisch lichaam (wat voor velen niet zichtbaar is). Dit is iets wat ondertussen ook in de westerse wetenschap reeds veelvoudig is bevestigd. Zo kunnen we tegenwoordig ook foto's van dit lichaam maken en bezitten we ook de apparatuur om ons energie veld, ook wel bekend als ons bioveld te meten.

Tijdens een healing sessie zorgt een healer ervoor dat de energiebalans van het lichaam weer wordt hersteld. Dit doet hij/zij door het verwijderen van blokkades en herstellen van de energie stroming die nodig is voor het goed functioneren van lichaam en geest. Door de energie stroming weer te herstellen en blokkades op te heffen wordt het zelf helende vermogen van het lichaam weer gestimuleerd.2. Geschiedenis van energy healing

Energy healing is een praktijk die al eeuwenlang wordt beoefend in verschillende culturen over de hele wereld. Energy healing is samen met het genezen met plant medicijnen 1 van de oudste healing methodes in de wereld. Je kunt hierin denken aan maya's, de indianen en de chinezen. Deze culturen waren toen al veel verder dan dat velen van ons nu zijn met het begrijpen van onze spirituele en energetische aard. Ook werden vormen van heling al lang toegepast in het oude egypte waar ze in die tijd ook al veel verder waren met alles op het gebied van astrologie en de kennis over het universum.


In de 20e eeuw werden er moderne energy healing technieken ontwikkeld, zoals bijvoorbeeld reiki en pranic healing die nu over heel de wereld worden gebruikt. Deze technieken maken gebruik van verschillende vormen van energie om het lichaam te genezen en te balanceren. Het zweverige karakter wat wij in het westen veelal op energy healing hebben geplakt wordt meer en meer ontkracht doordat we ondertussen precies kunnen meten wat het doet en dat het werkt!


Energy healing, magie uit Egypte

3. Hoe werkt energy healing?

Je moet je bedenken dat alles in het universum bestaat uit energie, ook wel Ki genoemd. Als mens hebben wij een energie lichaam waarin zich ons fysieke lichaam bevind. Dit energie lichaam word in de wetenschap ook wel een bioveld genoemd. Belangrijk om te weten is dat het fysiek lichaam een kopie is van het energetisch lichaam. Wanneer de energie stroming in ons lichaam wordt geblokkeerd dan wordt uiteindelijk het fysiek lichaam ziek.


Wij worden ziek doordat de stroming in 1 van deze energie lichamen wordt verstoord door gedachten ofv emoties. E-motie betekend ook letterlijk, energy in motion. Wanneer de energie vast komt te zitten dan spreken we van een blokkade. Deze blokkades in de chakra's, aura of meridianen maken ons ziek en uiten zich in mentale, emotionele of fysieke klachten. Een energie healer is iemand die deze blokkades weet op te sporen en op te heffen zodat de natuurlijke stroming van het lichaam wordt hersteld. Wanneer het energie lichaam weer in balans is dan hersteld het fysiek lichaam en de geest hier achteraan. n noemen die door ons lichaam lopen. We hebben 12 hoofd meridianen die van onze handen en voeten door het hele lichaam lopen en verbonden zijn aan al onze hoofdorganen.


Wij worden ziek doordat de stroming in 1 van deze energie lichamen wordt verstoord door gedachten of vast zittende emoties. E-motie betekend ook letterlijk, energie in beweging/motion. Wanneer de energie vast komt te zitten dan spreken we van een blokkade, ook wel bekend als trauma. Deze blokkades in de chakra's, aura of meridianen maken ons ziek en uiten zich in mentale, emotionele of fysieke klachten. Een energie healer is iemand die deze blokkades weet op te sporen en op te heffen zodat de natuurlijke stroming van het lichaam wordt hersteld. Wanneer het energie lichaam weer in balans is dan hersteld het fysiek lichaam en de geest hier achteraan.

In principe helpt een energie healer met het geven van nieuwe energie en weer vrij maken van de natuurlijke stroming zodat je lichaam en geest weer zichzelf kunnen genezen.

Energy healing en de chakra's

4. Verschillende vormen van energy healing

In de hele wereld bestaan er ontzettend veel vormen van energetische healing die allemaal gebaseerd zijn op de principes die ik net hierboven heb omschreven. De algemeen bekendste vormen van energy healing zijn reiki , qi healing en pranic healing. De meest krachtige nieuwe vorm van energy healing is waarin gewerkt wordt met de oerkracht van de mahatma energie via de hogere zelf ook wel bekend als je I AM.


REIKI

Reiki is een manier van heling die door Mikao Usui in 1865 is ontdekt nadat hij 21 dagen op de berg Kurama Yama heeft zitten vasten. Tijdens deze spirituele ervaring raakte hij in een staat van verlichting waarin hij de inzichten kreeg voor de reiki methode op te zetten. Reiki werkt doormiddel van activaties met symbolen die bij de healer in zijn energie veld worden gezet door een reiki Master. Op deze manier wordt het energie lichaam geopend waardoor de energie vrij kan stromen en worden doorgegeven. Reiki is een vorm van energy healing waarbij de healer energie doorgeeft via handoplegging. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van universele energie om het zelf genezend vermogen van het lichaam te stimuleren. In het originele Usui Shiki Ryoho systeem wordt er in een vaste volgorde van handoplegging gewerkt. Tegenwoordig zijn er inmiddels ook veel vertakkingen in reiki te vinden.


QI HEALING

Dit is een manier van healing die voort komt uit qi gong. Een staande bewegende meditatie waarin wordt gewerkt aan het cultiveren en controleren van universele + eigen energie. Terwijl bij Reiki je zelf echt enkel een kanaal bent gaat het bij qi healing ook vooral om je eigen practice. Door het leren zelf cultiveren van energie en het in beweging zetten van je eigen energie ben je ook in staat om deze energie aan anderen door te geven. Qi masters hebben vaak hierdoor zon sterke energie dat mensen alleen maar bij hun in de buurt hoeven te zijn om heling te ervaren. Qi healing wordt gedaan doormiddel van handoplegging of het werken in het energie veld. Zo bevat het technieken om energie te geven en verwijderen zodat de natuurlijke balans in het systeem weer wordt hersteld. In deze manier van heling wordt er vanuit de chinese leer naar het lichaam gekeken wat werkt met de meridianen en energie van onze organen.


PRANIC HEALING

Pranic healing is een Methode opgezet door Master Choa Kok Sui. Deze methode stond vroeger ook wel bekend als Medische Qi gong omdat het een systeem is dat volledig wetenschappelijk is onderbouwt. Het is een kant en klaar healing systeem wat is gebaseerd op jaren research van Mastaer Chao waarin is gekeken wat de beste manier van healing is voor allerlei soorten kwalen. Opschonen en energie geven van de chakra's staat in het healing systeem centraal zodat het lichaam zichzelf kan gaan genezen. Bij pranic healing wordt enkel in het energie veld gewerkt. Doormiddel van verschillende technieken laat de healer levens energie door zijn lichaam stromen en geeft deze door. Voor pranic healing hoef je ook geen activaties te ontvangen.


MAHATMA HEALING

De mahatma is de oer energy van de bron en bestaat uit het volledige spectrum van energie wat er op dit moment voor mensen beschikbaar is. Deze healing methode is opgezet door Senia Melchizedeck van OC Academy en leert hoe je kunt werken met je hogere zelf. Tijdens intensieve activatie weekenden wordt je weer in contact gebracht met de je I AM presence en wordt je Anthakarana, regenboogbrug geactiveerd. Je wordt terug in verbinding gebracht met het volle spectrum van energie van de bron wat de Mahatma heet. Dit is eigenlijk onze ware natuur zoals wij als mens horen te zijn. Het werken met de mahatma energie wordt gedaan door te werken via de I AM presence. De energie healer verbind zich met de I AM presence van de client en kan kiezen hoe hij/zij de healing doorgeeft. Zo kan dit gedaan worden puur doormiddel van commando's te geven of te werken met hand oplegging. De mahatma is een transformatie energie die bestaat uit 352 stralen van de bron waarvan Reiki er 1 is.


Al deze vormen van energy healing hebben als doel om het lichaam te ondersteunen in het zelf genezend vermogen en meer balans en harmonie te creëren.5. De voordelen van energy healing

Energy healing is werkelijk het meest mooie medicijn wat er is. Het is het krachtigste wapen tegen ziekte nr 1 in de wereld, stress! Daardoor is het een super manier om ook mensen te helpen met het versnellen van herstel van dingen zoals burnout of depressie. Het kan zorgen voor heling op alle vlakken en fronten in iemand zijn leven. Zo heeft energy healing effect op het helen van fysieke, emotionele, mentaal en persoonlijk vlak. Dingen waar energy healing echt perfect voor is:

  • Oplossen van pijnklachten

  • Stress & angst gevoelens verminderen

  • Herstel burnout & depressie

  • Tot rust komen

  • Herstellen van vermoeidheid

  • Oplossen mentale blokkades

  • Slaapproblemen

  • Trauma heling


FYSIEK

Oplossen fysieke blokkades, ontstressen, meer energie, ontspannen, gronding in je lichaam, pijnstillend, versterkte immuniteit


MENTAAL

Balanceren brein, rust in je hoofd, meer denk capaciteit, zorgt voor helderheid, betere focus, verhoogt creativiteit en oplossend vermogen

EMOTIONEEL

loslaten emotionele blokkades, traumaverwerking, innerlijke rust, verzachting, vertrouwen, levensvreugde, gevoel van liefde


PERSOONLIJK

Financiële stroming krijgen in je leven, betere relaties, meer positiviteit aantrekken, inzichten & loslaten oude patronen,6. Het belang van een goeie healer

Een goeie energy healer is van onschatbare waarde voor mensen die op zoek zijn naar heling op verschillende niveaus. Ervaring en opleiding zijn belangrijke factoren die bijdragen aan het vermogen van een energy healer om de kracht van de energie te kanaliseren en te gebruiken voor heling. Een ervaren healer heeft de nodige vaardigheden en kennis opgedaan door middel van opleiding en praktijkervaring, waardoor hij of zij in staat is om een breed scala aan klachten te behandelen.

Een unieke healing frequentie is iets wat elke energy healer bezit. Dit is de persoonlijke trilling of frequentie waarmee hij of zij werkt en die uniek is voor elke healer. Het is deze frequentie die kan resoneren met de frequentie van de cliënt en zo heling kan brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Kortom, een goede energy healer is van onschatbare waarde voor mensen die op zoek zijn naar heling op verschillende niveaus.Interesse om het te proberen?

Kom dan eens langs bij mij in de praktijk in Haarlem! Als healer faciliteer ik een unieke frequentie die diepe heling brengt en bezit ik bijzondere vaardigheden voor allerlei soorten healings die je geloofswereld zullen veranderen. Zo kan ik veel mensen helpen met dingen waarvan vaak aangegeven wordt dat er niks aan te doen is.


Wil jij weten of je kan helpen met jouw probleem? Bel mij dan gerust op of schrijf mij een bericht zodat we samen naar je persoonlijke situatie kunnen kijken.124 weergaven0 opmerkingen

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page